Annika Nordlöf

     För kropp & själ

Massage för dig i Lund, Staffanstorp eller Vellinge

Varför massage?

Några anledningar till varför du i Lund, Staffanstorp, Vellinge eller övriga Skåne kan dra nytta av massage här hos Annika Nordlöf för kropp & själ.


- Långvarig stressbelastning & för lite återhämtning leder på sikt till ohälsa


Det vi vet idag om långvarig fysisk och psykisk stress är att det sliter oerhört på kroppen. Efter tillräckligt lång tid av belastning säger kroppen ifrån. Kanske hamnar vi hos husläkaren med en diagnos på utbrändhet, depression, högt blodtryck eller förhöjda blodfetter, eller på akuten med en hjärtinfarkt eller stroke?-Så vad kan vi göra i förebyggande syfte?

Vi vet att massage har en lugnande inverkan på oss. Musklerna blir mjukare av massage. Blodcirkulationen förbättras. Att få ligga på en mjuk massagebänk och bli ompysslad en stund och lyssna till avkopplande musik är näring för både kropp och själ. När du väljer någon form av kroppsterapi har du gjort en hälsofrämjande insats för dig själv!


- Vad är behandlande massage?

Det är ett sätt att ta hand om en akut eller långvarig muskelsmärta. Din dagsform får avgöra om jag använder mig av tuff pressur-/ triggerpunktsbehandling eller mjuk och smärtfri stress-dränerande massage.


-Massagens positiva effekter:

När vi kommer ner i varv ger vi kroppen möjlighet till återhämtning. Under återhämtningsfasen börjar kroppen läka på olika sätt. Positiva effekter är bl.a att näringsupptaget från tarmarna förbättras, blodtryck och blodfetter sjunker, hjärtat slår lugnare, tanke-och koncentrationsförmågan förbättras. Är vi mer avslappnade kan vi andas mer effektivt med förbättrad syresättning av blodet. Slaggprodukter transporteras bort med den ökade blodcirkulationen och ersätts med näringsämnen som tarmarna tagit upp. Immunförsvaret förstärks, och vi får bättre motståndskraft mot infektioner och håller oss friskare


-Varför Healing/Reiki eller annan sorts Energi-behandling?

När du tar emot en Energi- behandling blir du i balans med din egen kraft. Din kraft hålls oftast tillbaka av olika saker i livet & den får nu en möjlighet att återställas. Du blir i din fulla potential. 
Hur kan det hända? 
Jo, vi är alla energier där vi samverkar med allt som händer. Ibland får det tråkiga fotfäste i oss och vi klarar inte av skaka av oss det pga olika orsaker. 

När vi tar emot en Energi-behandling får vi hjälp genom en god och härlig kärleksfull energi som påminner vårt energisystem hur vi ska känna. Det gör att vi börjar att släppa på det som ligger inom oss. Vi känner igen kärleken och den vill vi ska finnas där hela tiden. Då blir det inte svårt att börja skaka av oss. Och så är det, ibland behöver vi hjälp med att just få tillbaka den där känslan av glöd och kärlek. Då är Energi-behandling ett bra val. När väl denna goda känsla börja få fotfäste inom oss så startar en utrensning & det kan göra att vi släpper ut allting vi burit runt på. Vi känner oss trygga och ser tydligt att det där vill jag inte ha mitt liv!  Vi släpper ut det gamla och frigör plats för ännu mer ny energi. Ibland går den processen fort och ibland tar den lite längre tid. Allt beror ju på vad som ligger där och stör vårt energisystem. 

Många som tar emot energi-behandling har gått i terapi och bearbetat sina olika problem i livet, men ändå inte lyckats göra sig av med den där jobbiga känslan som spökar. Och då när hen får behandling så försvinner den, eftersom cellminnet läker. En session ser ut så att vi samtalar intuitivt och ger energi/healing  till där/det som behövs. Jag samarbetar alltid runt mina klienter för att få ut bästa möjliga resultat. Man kan se fantastiska resultat snabbt och ibland efter en längre tid. Healing  är en metod att behandla alla olika åkommer med men också ett sätt att leva. Vi lär oss att vara här och nu och ta en dag i taget. 
Ibland får man praktisera det varje minut!

Livet går snabbt förbi - Därför viktigt att njuta av det varje dag!!:)

Må gott- Må väl!
Mvh/ Annika